تبدیل دود به پول در شالیزارهای گیلان
جارستان:کاه و کلش هایی که با آتش زدن دود می شد اکنون با افزایش آگاهی کشاورزان بسته بندی می شود و پول آن به جیب کشاورز می رود. گیلان استانی کشاورزی است که مقام دوم تولید برنج را در گیلان دارد و هم اکنون برداشت این محصول در استان رو به پایان است. سوزاندن بقایای گیاهی
جارستان:کاه و کلش هایی که با آتش زدن دود می شد اکنون با افزایش آگاهی کشاورزان بسته بندی می شود و پول آن به جیب کشاورز می رود.
گیلان استانی کشاورزی است که مقام دوم تولید برنج را در گیلان دارد و هم اکنون برداشت این محصول در استان رو به پایان است. سوزاندن بقایای گیاهی بخصوص کاه و کلش در شمال کشور کار نادرستی بود که هر ساله انجام می شد و کشاورزان هم با انگیزههای مختلف، اقدام به آتش زدن آن میکنند اما خوشبختانه وقوع این امر این روزها نسبت به سال های گذشته کمتر دیده می شود و حتی در برخی از شهرستان ها اصلا دیده نمی شود.
اخیرا کشاورزان به جای آتش زدن، کاه و کلش را بسته بندی و به فروش می رسانند و به این ترتیب از دود شد ثروتی بزرگ در استان کاسته شده است.
قاسم جوادزاده در گفت و گو با ایسنا گفت: کشاورزان ما متوجه شده اند که کاه و کلش یک سرمایه است و دیگر آن را نمی سوزاند.
وی افزود: برداشت مکانیزه برنج موجب شده که بسته بندی کاه و کلش هم آسان تر شود و به طور میانگین هر بسته کاه و کلش بین ۲۰تا ۳۰ هزار تومان به فروش رسانده می شود.
مدیر امور صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ماشین آلات کافی برای بسته بندی کاه و کلش در شالیزارهای استان وجود دارد.
جوادزاده ادامه داد: امسال بیش از یک میلیون و صد هزار تن شلتوک از شالیزارهای استان به دست آمده است و به ازای هرتن شلتوک بین یک تا یک و نیم تن کاه به دست می آید.
وی افزود: میزان تولید کاه در استان گیلان یک میلیون تن پیش بینی می شود و درآمد خوبی را نصیب کشاورزان خواهد کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی نیز در ادامه افزود:در بیش از ۷۵درصد شالیزارهای گیلان برداشت محصول با کمباین مخصوص برنج برداشت انجام می شود.
وی گفت :در سنوات اخیر با توجه به قیمت علوفه، افزایش تعداد دستگاه های بسته بندی، افزایش آگاهی زارعین و دامداران و فعالیت های ترویجی و همچنین اقدامات قانونی کشاورزان استان نسبت به بسته بندی و فروش آن اقدام و به ندرت شاهد آتش زدن کاه و کلش در هستیم.
اکبرزاده افزود: هزینه بسته بندی با بیلر به ازای هر بسته ۵۰ تا ۷۰هزار ریال و قیمت فروش هر بسته کاه و کلش ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار ریال است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: میزان درآمد ناخالص کاه و کلش در هر هکتار شالیزار ۷۵ -۵۰میلیون ریال و در سطح استان بطور میانگین بالغ بر ۱۲هزار میلیارد ریال بوده که نصیب زارعین برنجکار استان شده و ضمن اینکه سهمی در تامین علوفه دام ها نیز دارا هستند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰